Modlitba za domov 28.10.2018

07.10.2018

Ekumenická rada církví v ČR Donská 370/5 101 00 Praha 10 Mobil: 734 641 687 E-mail: erc@ekumenickarada.cz

Výzva k modlitbám za domov

neděle 28. 10. 2018

Milé sestry, milí bratři, stejně jako každý rok, pořádá i letos Ekumenická rada církví v den připomínky vzniku první Československé republiky 28. října ekumenický program Modlitba za domov, který je přenášený Českou televizí. V letošním roce je mottem Modlitby za domov Odkud přicházíš a kam jdeš? a biblický citát "Já jsem ta cesta, pravda a život." (Jan 14,6). Zamýšlení nad minulostí, přítomností i budoucností naší vlasti ve světle evangelia se tak dobře hodí k oslavám 100 let existence nezávislého českého (a slovenského) státu. Protože letos připadá 28. říjen na neděli, rozhodla se Ekumenická rada církví oslovit sbory, farnosti a společenství všech církví s následující výzvou: Spojme se společně v neděli 28. října po celé republice v modlitbách za náš domov. Pokud můžete, zařaďte do pořadu nedělní bohoslužby v tento den následující modlitbu:

Všemohoucí Bože, děkujeme za to, že tvůj Syn, náš Pán Ježíš Kristus, se nám dal poznat jako cesta, pravda a život. Prosíme tě společně za náš domov, za naši zemi: ať kráčíme po cestě evangelia, společně se všemi, kdo vyznávají Kristovo jméno i se všemi lidmi dobré vůle, ať tvou pravdu, která osvobozuje, dokážeme účinně zvěstovat lidem kolem nás, zvláště těm, kteří hledají, bloudí, či ztratili naději, ať tvůj život roste v nás už nyní a dá nám dojít do života věčného. Prosíme o to, skrze Krista, našeho Pána. Amen.

Zároveň budeme vděčni i za pozvání k účasti na programu Modlitby za domov, který se bude odehrávat od 15.00 do 16.30 ve sboru ČCE v Praze na Vinohradech (viz přiložený plakát) a za upozornění ve vašich sborech a farnostech na televizní přímý přenos tohoto programu. Více informací k Modlitbě za domov 2018 naleznete na www.modlitbazadomov.cz. Doporučujeme vaší pozornosti také možnost pomodlit se za domov veřejně spolu s dalšími sbory a farnostmi ve vaší obci v ekumenickém kontextu. Pokud se k takové veřejné akci rozhodnete a chtěli byste ji doplnit symbolickým aktem ve formě společného vysazení lípy, můžete ji získat po registraci na webových stránkách www.staletekoreny.cz.

S díky a přáním Božího požehnání

ThDr. Petr Jan Vinš generální sekretář Ekumenické rady církví

Starokatolická farnost v Jihlavě                                                Kostel Povýšení sv. Kříže, Křížová ul. 1, 586 01 Jihlava
Všechna práva vyhrazena 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!